ENEX - DIN HELHETSLEVERANTÖR INOM BERGVÄRME OCH ENERGIEFFEKTIVISERING

Bergvärme Stockholm

ENEX är en helhetsleverantör inom bl.a. bergvärme i Stockholm och ser till att bergvärmeanläggningen blir driftsäker, energi- och kostnadseffektiv samt långsiktigt hållbar. 

Vi är din leverantör av bergvärme i Stockholm

Bergvärme är en säker och kostnadseffektiv värmekälla i form av förnybar energi. 

ENEX utfört projektering och installation av bergvärme till större fastigheter, t.ex. bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, förvaltningsbolag med fler. Med lång erfarenhet inom bergvärme och bred kompetens ser vi till att installationen blir korrekt, driftsäker, energi- och kostnadseffektiv samt långsiktigt hållbar. 

Telefon

08-588 013 20

E-post

info@enex.se

Kontakta oss

En del av anledningarna till varför du ska välja ENEX till din bergvärme installation i Stockholm

Experter

Vi är experter på bl.a. bergvärme och bergvärmeinstallationer och ser till att det blir utfört korrekt.

Större installationer

Vi är experter på större bergvärmeinstallationer till exempelvis bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag.

Lång erfarenhet

Med lång erfarenhet och bred kompetens inom bergvärme blir installationen kostnadseffektiv och driftsäker.

Med hela vägen

Vi är med från inventering av fastigheten hela vägen till installerad och besiktigad anläggning, därefter erbjuder vi våra support och serviceavtal inkl. löpande driftoptimering.

Kvalité

Vi projekterar bergvärmeanläggningar med hög kvalité för att säkerställa långsiktig och driftsäker drift utan störningar och onödiga kostnader.

Kostnadseffektiv installation

Vår arbetsmetodik är framtagen för att leverera bergvärme med hög kvalité till ett bra pris.

bergvärme

Vi levererar riktigt bra bergvärme anläggningar

Genom att detaljprojektera och konstruera bergvärme anläggningen från grunden kan vi säkerställa en säker och energieffektiv drift av bergvärmecentralen med långsiktigt hållbarhetstänk. 

0 %
Engagemang
0 +
Års erfarenhet
0 +
Utförda energiprojekt
Vi är ett fastighetsförvaltningsbolag som har ett samarbete med ENEX och som snabbt växt i omfattning. Detta då vi upplevt ENEX som mycket kompetenta och trygga att arbeta med. Vi får snabba svar och snabb hjälp när vi behöver och vi rekommenderar deras lösningar till alla våra kunder.
Conny Brithén
VD, Cura Center AB
ENEX står för den mest genomgripande förändringen i BRF Ekerns historia. År 2018 togs beslutet att installera både bergvärme och solceller i vår fastighet och den 1:a maj 2019 kunde vi klippa banden med fjärrvärmen och Ellevio. I dag 2022 är ENEX fortfarande vår partner och sköter både service och support av vår hybridanläggning på bästa sätt!
Jan-Christer Mårdh
F.d. Ordförande i BRF Ekern
Stalands Fastigheter har under 10 år samarbetat med ENEX och tillsammans har vi genomfört tämligen stora energibesparande projekt i våra fastigheter runt om i Stockholm. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete och har under åren gjort stora besparingar vad avser våra energikostnader. Vi kan varmt rekommendera ENEX!
Martin Johansson
Fastighetschef, Stalands Fastigheter

Har du funderingar eller frågor kring Bergvärme i Stockholm?

Kontakta oss så hjälper vi dig med dina funderingar eller frågor kring bergvärme i Stockholm.

loggor
fastighet, solceller, bergvärme

BRF Ripan, 132 lgh i Stockholm

Hos bl.a. BRF Ripan i Stockholm så har vi projekterat och installerat bergvärme, solceller, värmeåtervinning av ventilationen som kombinerats med bergvärmen för kyld tilluft till de boende / lägenheterna. Energiprojektet hamnade i Solnas tidning MittiSolna. Klicka på knappen nedan för att komma till artikeln. 

16 st. energihål på 290 meter styck har borrats. 4 st. Thermia Mega XL värmepumpar har installerats som är varvtalsstyrda samt med hetgasväxlare för effektivare tillverkning av varmvatten. 

Bergvärmecentralen är kopplad till det nya ventilationssystemet så de boende får kyld tilluft till lägenheterna (som en form av AC). Detta skapar även återlagring med värme till energihålen vilket skapar en ännu effektivare drift av bergvärmecentralen.

Vi har även installerat 225 st. solceller på bostadshusens tak som delvis driver bergvärmecentralen. 

Bostadsrättsföreningen sparar nu ca 700 000 kr /år tack vare vårt energiprojekt med bergvärme. För mer information om detta projekt, klicka här!

Våra steg i ett energiprojekt

Vår arbetsmetodik är framtagen för att leverera en så kostnadseffektiv och optimal anläggning som möjligt. Genom att arbeta enligt detta så får du som beställare en effektiv anläggning med hög driftsäkerhet till ett bra pris.

1. Förstudie

Vi inventerar ert energisystem och levererar en eller flera förbättringsförslag. Detta kan t.ex. vara bergvärme i kombination med värmeåtervinning eller endast bergvärme. I förstudien levereras bl.a. besparing, omfattning (teknisk lösning) samt budget för energiprojektet.

2. Konstruktion & upphandling

Vi konstruerar bergvärmeanläggningen samt tar fram förfrågningsunderlag. Energiprojektet skickas sedan ut på upphandling i samråd med er. Här fastställs ett fast pris för energiprojektet.

3. Utförande

ENEX utför energiprojektet som en totalentreprenad enligt ABT 06 med garantier och försäkringar. Vi projektleder & tar ansvar för hela projektet. Detta är väldigt tryggt och enkelt för er som beställare.

4. Serviceavtal, Support och Driftoptimering.

Efter att anläggningen är besiktigad och driftsatt så hjälper vi er gladeligen med serviceavtal samt löpande driftoptimering. Vi är även support till t.ex. fastighetsskötare eller styrelsen vid ev. frågor.

Spela video om fastighet, bergvärme

Till vänster är en kort video om vår bergvärme installation hos BRF Skarpövägen i Orminge, Nacka. 

Vi har installerat 11 st. nya FTX-aggregat för att öka värmeåtervinningen inom föreningen. Detta resulterade även i att vi inte behövde en så stor bergvärmecentral så vi minskade energiförbrukningen inom föreningen. 

BRF Skarpövägen i Nacka i Stockholm sparar ca 2 000 000 kr /år tack vare vårt energiprojekt med ökad värmeåtervinning och bergvärme.

Vanliga frågor angående bergvärme i Stockholm

Ja – man kan kombinera bergvärme med fjärrvärme. Detta kan konstrueras på olika funktionssätt, kontakta oss så berättar vi gladeligen mer.

Ja – bergvärme är en väldigt hållbar och miljövänlig energikälla med förnybar energi från solen.

Ja – det går alldeles utmärkt att installera bergvärme i Stockholms innerstad. Vi har installerat bergvärme hos massvis med föreningar i innerstan utan problem. Man kan även borra energihålen för bergvärmen i parkeringsgarage om det inte finns plats på tomten.

Nej, det går relativt snabbt att installera bergvärme. Inför projektstart så tar vi en tidplan för energiprojektet / bergvärme installationen för att få en tydlig överblick.

Ja – det går bra att installera bergvärme till ett radhusområde. Vi har nyligen utfört ett stort bergvärmeprojekt till en samfällighet på strax under 200 radhus, kontakta oss för referens. 

Bergvärme skylt ENEX

Bergvärme i Stockholm

Bergvärme är en miljövänlig och förnybar energikälla. Enkelt förklarat kan man säga att solen värmer upp berget/grundvattnet och sedan förädlas energin i borrhålen till värme och varmvatten genom en eller flera värmepumpar.

Vi konstruerar och projekterar skräddarsydda bergvärme lösningar i Stockholm utifrån ert och er fastighets behov. ENEX tar hand om hela installationen och utför energiprojektet som en totalentreprenad enligt ABT 06 – tryggt och enkelt för dig som beställare. Vi ansvarar och lämnar garanti på bl.a. konstruktionen, funktionen, material och helheten av installationen. 

Efter en installerad och besiktigad anlägginng erbjuder vi våra service och support avtal där vi ser till att service av komponenterna utförs korrekt och på ett sätt som upprätthåller garantierna. I avtalen ingår även löpande driftoptimering av bergvärmecentralen för att uppnå ännu större besparingar och ett bättre driftnetto. 

Vi erbjuder bostadsrättsföreningar / BRF, fastighetsbolag, fastighetsförvaltningsbolag m.m. projektering och installation av bergvärme med totalentreprenad i bl.a. Stockholm. Med bergvärme har ni möjlighet att nå en besparing med upp till ca 75% årligen. 

Samtliga av de komponenter / produkter som vi använder erhåller en hög kvalité. Från val av bl.a. värmepump till cirkulationspump samt styr- och reglersystemet. 

Vi är experter på installation och projektering av större bergvärmecentraler till flerbostadshus. Med lång erfarenhet och hög kompetens inom bergvärme till flerbostadshus i Stockholm så säkerställer vi att bergvärmecentralen erhåller ett bra driftnetto samtidigt som hög driftsäkerhet säkerställs. 

Det finns många fördelar med bergvärme. Om du t.ex. byter från fjärrvärme till bergvärme så sparar du pengar och energiförbrukning från fastigheten. Upp till hela ca 75% och ibland 80% besparing på energiförbrukningen kan man nå med en korrekt och effektiv bergvärme installation. 

Bergvärme är grön och miljövänlig energi. Energin hämtas från solen via berggrunden, därefter förädlas energin till värme och varmvatten via de effektiva bergvärmepumparna. 

Man kan även kombinera bergvärme med ventilationssystemet och därmed få kyld tilluft (som en form av AC) till lägenheterna / kontor / trapphus m.m. Då kan man även återlagra berget med värme och därmed få en ännu mer effektiv drift av bergvärme anläggningen.

Bergvärme går även att kombinera med fjärrvärme – kontakta oss så berättar vi gärna mer. 

ENEX - Din bergvärme installatör i Stockholm

Är ni intresserade av att installera bergvärme i Stockholm och önskar personlig rådgivning eller har några frågor eller funderingar så får ni gärna kontakta oss så hjälper vi er. Vi ger er svar på era frågor och berättar gärna mer om oss och hur vi kan hjälpa just er att spara energi och pengar.